Snickeriet i Varberg - finsnickeri med passion för trä & känsla för detaljer

Om ossVåra uppdrag

De uppdrag vi tar på oss är allt inom trä som vi tillverkar från grunden i vårt finsnickeri. Det unika med oss är att vi är öppna för alla önskemål och tycker om att få utmaningar av våra kunder. Variation i arbetet ger oss arbetsglädje och vi utvecklas ständigt tack vare våra kunders behov. Vi arbetar både mot privatkunder och företag och viktigt för oss är att kunden får den produkt som är beställd och att leveransen sker på utsatt tid.

Lokala förankring & passionerade hantverkare 

Vi är verksamma runtom på västkusten, Halland med omnejd – och visar stort engagemang i våra uppdrag. Vi utför uppdrag för såväl företag som privatpersoner och relationen till kunden är viktig för oss. Vi är det lilla snickeriet som blir personligt för dig som kund. Trots vår litenhet är inget uppdrag för stort eller omöjligt. Tillsammans hittar vi lösningar.


Vill du ha vår hjälp går det bra att kontakta oss via e-post, telefon eller titta förbi. Vid behov åker vi ut till dig som kund för måttande eller konsultation på plats. Vi utför även eventuell montering av den färdiga produkten.


Med lång erfarenhet inom finsnickeri kan vi erbjuda våra kunder service och ett gediget hantverk. Vi kan skräddarsy det du som kund vill ha och tillsammans diskutera oss fram till hur vi kan möta just dina behov.


Viktigt för oss är hantverket, hög kvalitet och att du som kund känner att du får ett skräddarsytt alternativ.

Hos Snickeriet i Varberg görs allt från grunden – från det första måttandet till den sista handputsen.

Vår historia

Snickeriet i Varberg startades 1996 i lokaler strax söder om Tångaberg utanför Varberg. Snickeriet, som då hade namnet "Perrýs snickeri & möbeldesign” grundades av Per-Yngve Gustafsson som redan då hade många års erfarenhet inom branschen. Kort efter starten anställdes Peter Berg som precis tagit examen från sin utbildning till möbel- och inredningssnickare på Vingaskolan i Malmö.


Perry och Peter hade arbetat tillsammans i 16 år när de 2012 beslutade sig för en förändring. Peter tog över verksamheten och Snickeriet i Varberg AB grundades. I det lilla teamet anställdes 2012 Leif Jacobsson som även han har lång erfarenhet inom branschen. Leif är fortfarande idag en av våra anställda.


Efter några år i Tångaberg blev Snickeriet trångbodda och letade större utrymme. Möjligheten gavs 2018 att flytta in i  Bygg- och Inredningars lokaler i Varberg. Ägaren Tomas Lundström blev då kompanjon med Peter när de startade ett gemensamt bolag. 2021 beslutar sig Tomas för att sälja sin del i bolaget till Peter och gå i pension. 


På Snickeriet i Varberg är vi idag sex personer i teamet som tillsammans kompletterar varandra med våra olika specialområden. Vi har sammanlagt över 100 års erfarenhet inom yrket. Detta gör att vi kan möta och tillgodose behoven för en stor variation av kunder. Med den breda kompetensen inom hantverket kan vi även hålla en hög kvalitet på våra produkter.

Möt vårt team

Peter Berg, Finsnickare & VD Snickeriet i Varberg

Peter Berg

Finsnickare & VD

Bygg- & anläggnings-programmet, Varberg

Finsnickeri & Möbeldesign,

Malmö

Andreas Svensson Finsnickare Snickeriet i Varberg

Andreas Svensson

Finsnickare

Träteknisk utbildning,

Halmstad. Gesällbrev

Leif Jacobsson, Finsnickare Snickeriet i Varberg

Leif Jacobsson

Finsnickare

Träteknisk utbildning, Borås

Jonas Johansson snickare & montör Snickeriet i Varberg

Jonas Johansson

Snickare & Montör

Bygg- & anläggnings-programmet, Varberg

Adrian Emretsson Finsnickare & CNC-operatör Snickeriet i Varberg

Adrian Emretsson

Finsnickare & CNC-operatör

Träteknisk utbildning, Nässjö

Linda Berg

Administratör

Linda Berg administratör Snickeriet i Varberg

Vi tar gärna ett samtal med dig!

Kontakta oss eller kom förbi på en kopp kaffe.